Trevliga områden i Chicago

Chicago är en stor stad och som alla större städer så känns det ibland som att varje stadsdel är lite som en stad i staden. Det är lätt att fastna i det område som man bor i, särskilt om det område är Centrala Chicago, eller “The Loop”, som det även kallas. Jag hoppas att denna lilla guide över trevliga områden i Chicago hjälper er att hitta till ert lilla favoritställe i den stora och vackra staden Chicago.

The Loop – Centrala Chicago

Det absolut mest välkända området i Chicago är “The Loop”. Detta område räknas som Chicagos centrum. The Loop är min absoluta favoritstadsdel då jag tycker att man kan hitta mycket av de absolut viktigaste sevärdheterna som Chicago har att erbjuda just här.

Listan på vad man kan göra i centrala Chicago kan göras lång.

Sevärdheter i ”The Loop”:

 • Bönan (Eller Cloud Gate som den heter egentligen)
 • Millennium Park
 • Chicago Riverwalk
 • The Field Museum
 • Art Institute of Chicago
 • Chicago Theater
Chicago Theater

Som ni märker så finns det en hel del att göra här och då har jag inte ens nämnt restauranger och affärer som man kan shoppa i. Jag är övertygad om att man som besökare i Chicago inte skulle bli besviken om man endast stannade kvar i “The Loop” men jag rekommenderar verkligen att uppleva andra trevliga områden som Chicago har att erbjuda.

West Loop – Restauranger i världsklass

West Loop är det område som ligger väst om “The Loop”. Inte så konstigt kanske. West loop är känt för sina restauranger och Union Park. Till West Loop går man om man vill varva ner efter en stressig dag, eller om man vill upptäcka vad Chicagos bästa restauranger har att erbjuda. 

I West Loop hittar man hela tio restauranger som har fått två eller en stjärna i Guide Michelin.

Restauranger med Michelin-stjärnor i West Loop:

 • Oriole
 • Smyth
 • Blackbird
 • Elske
 • Kikko
 • Maku
 • Next
 • Omakase Yume
 • Sepia
 • Yugen

Inte illa för att “bara” vara en stadsdel i en väldigt stor och vacker stad. För en fullständig lista och karta över alla Chicagos restauranger med Michelin-stjärnor kan ni hitta här:

Pilsen – Latino området

Pilsen är ett område med mycket latino-feeling. Pilsen ligger söder om Little Italy och väster om Chinatown.Det är här man hittar massor av Mexikanska restauranger vacker gatukonst. Chicago har mycket influenser från Mexiko, det är faktist den andra staden i USA med mest invånare av Mexikansk ursprung (efter Los Angeles). 

Pilsen ligger relativt lång bort från “The Loop” och om man ska ta sig till Pilsen får man ta antingen buss eller en kombination av tunnelbana och buss. 

Wrigleyville – För baseball-älskaren

Som Cubs-fan är det nästan ett måste att besöka Wrigleyville. Precis som det låter så ligger området Wrigleyville precis i anslutning till Chicago Cubs hemma-arena, Wrigley Fields.

Men det är inte bara Cubs-fans som kan roa sig i Wrigleyville. Området har fått ett rejält uppsving efter att baseball-laget tog sin efterlängtade titel 2016. Mycket i Wrigleyville är baseball-relaterat och på vintern är det inget speciellt med området som man inte hittar någon annanstans. På sommaren är det dock värt ett besök, särskilt om det är baseballmatch samma dag. Då är stämningen verkligen på topp!

Utanför Wrigley Field i Wrigleyville

Andersonville – Svenskområdet

Det går inte att skriva ett blogginlägg om trevliga områden i Chicago utan att ta med Andersonville. Andersonville är, eller var rättare sagt det område dit svenskarna som emigrerade till Illinois bosatte sig efter det Chicago brunnit år 1871. Svenskarna, som hade flyttat från svåra förhållanden i Sverige hade inte råd att bosätta sig i centrala Chicago, vilket gjorde att de fick flytta norr om staden och bosätta sig i det som senare skulle kallas Andersonville. Detta kan man ser spår av i Andersonville än idag, då Svensk Amerikanska museet ligger här. Vill man äta eller “fika” kan man göra det på svenskt vis här också. Svea Restaurant och Lost Larson är två svenskinspirerade restauranger/caféer som man kan besöka om man känner hemlängtan.

Andersonville ligger norr om centrala Chicago och är en del av området Edgewater. För att ta sig till Andersonville kan man ta tunnelbanan (Röd linje) och hoppa av vid tunnelbanestationen Berwyn. Därifrån är Andersonville endast några kvarter bort. 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.