Vad man göra vid en layover på Los Angeles flygplats (LAX)

Jag tror inte jag är ensam om att vilja ha gott om tid på mig när jag byter plan. Däremot är jag nog relativt ensam om att aktivt försöka leta efter flygningar med långa mellanlandningar (layovers). Jag brukar se dessa långa mellanlandningar som en bonus, eller en resa inom resan om man så vill. Los Angeles flygplats (LAX) har jag ofta haft nöjet att passera många långa ”layovers” på. Jag vill därför dela med mig av vad man kan göra på LAX om man har tid mellan sina flyg.

Jag måste dock vara tydlig med att lämna flygplatsen, kan vara riskabelt och måste därför planeras lite i förväg. Tänk på att alltid ha en plan för hur du tar dig tillbaka till flygplatsen och att du är tillbaka i god tid.

Detta kan man göra om man har 3 till 6 timmar mellanlandning på LAX

In-N-Out Burger (LAX)

Har man mer än 3 timmar till förfogande i Los Angeles, så är ett besök på hamburgerkedjan In-N-Out Burger ett måste om man gillar hamburgare. Har man dessutom aldrig testat på de berömda hamburgarna, så är det ytterligare ett argument för att stanna till vid In-N-Out.

Residiot på In-N-Out - LAX

In-N-Out Burger ligger alldeles i närheten av flygplatsen. För att ta sig till In-N-Out Burger från flygplatsen kan man göra detta på olika sätt. Det lättaste sättet är självklart taxi eller uber, men det är fusk. Har man tid och möjlighet så kan man ta flygplats-shuttle till parkeringsplats C, som är långtidsparkeringen för LAX (Parking lot C). Här hoppar man av bussen innan den passerar själva parkeringsplatsen. Härifrån kan man lätt promenera, ca 9 minuter på Sepulveda Blvd tills man kommer till In-N-Out Burger. Piece of cake!

Flygplansspaning på LAX

Kalla mig galen, men jag älskar flygplatser. Jag tycker det är skönt att spendera tid på flygplatser, titta på plan, människor och gå runt i affärer lite då och då. På LAX kan man titta på plan från lite olika ställen, det finns faktisKt en hel guide om detta som ni kan hitta här

Mitt favoritställe att se på flygplan är utanför In-N-Out Burger, utanför flygplatsen. Härifrån kan man njuta av plan från en gräsplätt när de kommer in för landning. Det känns som om man kommer riktigt nära planen och man kan lyckas få en hel del snygga bilder.

Flygplansspaning utanför LAX

Om man inte gillar att titta på flygplan är det ändå väldigt rofyllt att sätta sig i gräset och observera andra som spanar på plan.

Trader Joe´s

Inte långt ifrån In-N-Out Burger ligger en av mina favoritaffärer, Trader Joe´s. Om man som svensk inte hört talas om Trader Joe´s är detta inte konstigt. De marknadsför sig inte som någon annan matvarukedja, de gör mycket sällan något för att få publicitet förutom att erbjuda riktigt bra service och spännande produkter. Som baconsylten jag hittade vid mitt senaste besök på Trader Joe´s i Los Angeles.

Bacon Jam på Trader Joe´s

Mitt absoluta bästa köp som jag har gjort här var en återvunnen tandborste. Missförstå mig rätt, den var av återvunnen plast, inte från en annan persons tandborste.
Jag kan lätt spendera timmar på Trader Joe´s, men man måste vara uppmärksam med tiden för att hinna tillbaka till flyget. Man bör också vara uppmärksam på att inte köpa alltför mycket produkter som består av flytande material, då man inte kan ta med sig detta i handbagaget, vilket gjorde att jag fick ställa tillbaka baconsylten på hyllan igen. Vill ni läsa mer om Trader Joe´s är detta en väldigt intressant artikel från Business Insider, om just Trader Joe´s.

Vad kan man göra vid en extra lång mellanlandning?

Har man turen att ha en riktigt lång mellanlandning kan man njuta av någon av Los Angeles stränder. Det finns två stränder som ligger i närheten av LAX, Manhattan Beach och El Segundo. Vill man istället ut och äta något gott finns det många exklusiva restaurager i Marina del Rey, som bara ligger 6 kilometer norr om Los Angeles flygplats

Har man ännu mer tid för att besöka centrala Los Angeles är dock detta att föredra, även om Viridiana, som besökte Venice Beach på sin “Stop-over”, inte blev jätteförtjust i den välkända stranden.

En mellanlandning på LAX blir till vad man gör den

Det finns mycket att göra, både på flygplatsen såväl som utanför den. Det finns därför ingen anledning till att ha tråkigt på LAX. En lång mellanlandning här, kan göras in till ett litet mini-äventyr som kan bli hur spännande som helst. Försök därför avgöra hur mycket tid som du har på dig och planera därefter. Vi hoppas att våra tips hjälper dig på traven för att få en riktigt bra upplevelse när du mellanlandar i Los Angeles.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.