Gå på Baseboll i Chicago – Allt du behöver veta

För den som följer vår reseblogg är säkert medvetna om att jag är ett stort fan av Chicago Cubs. Varifrån detta kommer vet jag inte riktigt men jag tror det har vuxit fram genom åren. Jag spelade baseboll i min ungdom och hade egentligen inget favoritlag men sen såg jag filmen “Rookie of the Year”. I samband med att jag besökte Chicago för första gången började allt starkare sympatier för laget växa. Att de fram till 2016 inte hade vunnit en enda titel på över 100 år gjorde mig inget. Jag är dock glad att jag blev ett Cubs fan innan de vann “World Series” 2016. Chicago är en stad som likt exempelvis New York och Los Angeles har två lag i baseboll. De två lagen i Chicago heter Chicago Cubs och Chicago White Sox. Jag rekommenderar självklart att man tittar på Chicago Cubs på Wrigley Field.

Att tänka på när man går på baseboll på Wrigley Field

Klä dig efter väder

Baseboll är en sport som påverkas mycket av externa faktorer som exempelvis väder. Det första man bör tänka på är att klä sig efter väder. Man bör försöka ta med sig en regnponcho om man tänker sitta på platser som inte är skyddade av tak, om det ser ut att det finns risk för regn. De absolut bästa platserna på Wrigley field är inte täckta med tak och det kan bli blött om det helt plötsligt börjar regna.

Köp Cubs biljetter i tid

Cubs är ett väldigt populärt lag med väldigt lojala fans. Detta innebär att det i regel kommer mycket publik till matcherna, särskilt till större matcher, vilket gör att det kan vara svårt att få bra biljetter. Jag rekommenderar därför att köpa biljett tidigt, om man vill få bra platser och verkligen vill gå på baseboll under sitt besök i Chicago

För att köpa biljett till en Cubs match online kan man gå till MLB:s sajt.
Om man vill chansa och köpa på plats så kan man göra detta i biljettluckan på Wrigley Field. Det var så jag gjorde och de var väldigt hjälpsamma med var jag kunde sitta för att se bra och utan att behöva spendera en förmögenhet på en biljett.
Jag hade också “turen” att det började duggregna och en snäll publikvärd sa till mig att jag kunde flytta ner till några lediga platser precis bakom första bas. Det var magiskt!

Cubs spelar mot Cardinals

Var uppmärksam på spelet

Baseboll är inte sporten som man behöver titta varenda sekund av för att kunna följa med. Halva nöjet med baseboll, särskilt för den som inte är insatt i spelet, är att socialisera med sina vänner. Man bör dock alltid hålla ett öga på spelet och se upp för flygande slagträn och/eller “Foul balls”, som kan flyga in i publikhavet.

Detta får du inte missa när du går på baseboll

Från de baseboll-matcher jag har varit på är det några saker som hör till baseboll som man inte får missa för att få den bästa upplevelsen. Baseboll inte är allas favoritsport men som ett socialt event tror jag att många skulle gilla själva upplevelsen. För mig är det väldigt rofyllt att titta på baseboll och en studie visade att baseboll kan sänka blodtrycket (jämfört med personer som tittar på amerikansk fotboll)
Här är mina tre saker som man måste göra (eller försöka att göra) för att få en härlig baseboll-upplevelse

Var social under basebollmatchen

Som jag nämnt tidigare i artikeln är det inte nödvändigt att följa med i baseboll under hela matchen, det är i ärlighetens namn ett ganska långsamt spel med många pauser mellan “innings”. Detta gör det möjligt att vara social och prata med sin omgivning. Baseboll-fans är oftas riktigt trevliga, det brukar räcka med att fråga något om baseboll för att bryta isen. Som svensk kan man alltid säga att man inte förstår något som hände i matchen, det brukar få igång en konversation.

Take me out to the ball game – I mitten av sjunde inningen

Vad ni än gör under matchen så måste ni vara på plats under mitten av sjunde inningen. Det är en gammal baseboll och Cubs-tradition att sjunga “Take me out to the ball game”. Denna tradition har blivit en kär sådan för Cubs, trots att traditionen egentligen startade hos Chicago White Sox. Kända Chicago-profiler som James Belushi, John Cusack och Bill Murray har alla tagit ton för leda allsången på Wrigley Field under “The seventh inning stretch”.

Testa klassiska Baseboll-snacks

Ingen basebollupplevelse är fullbordad utan mat och klassiska baseboll-snacks. Det mest klassiska man kan äta är givetvis varmkorv. Även nachos, salta kringlor och mycket annat kan köpas på Wrigley Field. Jag tycker att snacks och mat förstärker upplevelsen men man bör ha i åtanke att korv och öl på Wrigley kan bli dyrt. Sanningen är den att Wrigley Field är en av de dyraste arenorna att gå på baseboll på. En varmkorv kostar exempelvis 6.50 dollar, vilket jag kan tycka är mycket för en korv.

Avslutande kommentarer

Baseboll är inte för alla men alla borde gå på baseboll någon gång i livet, Jag kan inte tänka mig en bättre första basebollupplevelse än den man får på Wrigley Field, trots det höga priset. Jag hoppas att denna artikel kan hjälpa dig att få en lika bra upplevelse av baseboll som jag har haft i Chicago.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.