Berlins mest kreativa hamburgare

För några år sedan gjorde jag min första utlandspraktik för ett företag i resebranschen. Det var ett startup företag som hade sitt huvudkontor i Berlin. Min lägenhet, eller det rum som jag hade hyrt var beläget i Neukölln, men angränsande till det mer välkända området Kreuzberg. Detta gjorde att jag bodde i Neukölln men jobbade i Kreuzberg.
Varje dag passerade jag Kreuzkölln, som är lite av det inofficiella namnet på området som ligger precis mellan dessa två stadsdelar. Området är känt för att många startup företag och konstnärer vistas där, så området skriker av kreativitet och nytänkande.

Som många vet, och fler kommer bli varse, är jag ett stort entusiast av hamburgare. Oavsett land eller stad så vill jag äta hamburgare när jag besöker en ny plats. Ingen hamburgare är den andra lik. Jag hittade därför en dag till BBI Berlin Burger International.

De kreativa burgarna på BBI

Detta ställe har en basmeny med deras mest beprövade hamburgare som har funnits på menyn sen jag satte min fot på stället första gången. Även om dessa hamburgare är kreativa i sig är det just de gästande hamburgarna som jag tycker är det häftiga.
Bland annat har smakkombinationer som “hallon och lakrits” (med riktiga hallon och lakritsrot) samt en Thanksgiving inspirerad hamburgare med sötpotatispuré.

Hamburgarna består of 190 gram kött och, beroende på hamburgare, en rikligt med mängd tillbehör. Detta gör det nästan omöjligt att lämna stället hungrig. Vi gjorde misstaget att beställa in en stor beställning av chili-cheese fries till våra jätteburgare.

Middag på Berlin Burger International
Chili cheese med jalapeños på BBI

BBI Berlin Burger International

Jag gillar när folk testar nya saker med mat, att testa nya smaker eller tillredningssätt är en av de främsta anledningar till att jag gillar att resa. Jag gillar också att hylla de som vågar tänja på gränserna och föra utvecklingen framåt. Det var därför, till min stora förtjusning, som jag verkligen älskade mitt första besök här (och alla besök efter det). För att förklara hur mycket så åt jag här 3 av 5 dagar under en arbetsvecka. Under mitt och Viris besök i berlin några år efter besökte restaurangen två gånger på de fem dagarna vi var i Berlin.

Berlin Burger International är ett riktigt litet hamburgerhak. På sommaren finns det en uteservering men under de kyligare månaderna finns det mycket begränsat med plats om man vill sitta ner. Detta bör man veta om så att man kan planera in sitt besök. Man bör således undvika att komma hit under de timmar som folk brukar äta lunch och middag på, iallafall inte på vintern om man vill sitta inne.

Är burgarna på BBI de bästa i Berlin?

Det korta svaret är nej. Nej de är inte de bästa burgarna, men de är de mest kreativa burgarna utan tvekan. Ett besök här är ett måste om man tycker om hamburgare.
För att de ska bli Berlins bästa krävs lite mer här och där. det finns nämligen förbättringar man kan göra på det viktigaste när det gäller hamburgare, det vill säga brödet och köttet. Brödet skulle jag inte beskriva som något speciellt, men heller inte ett dåligt hamburgerbröd. Det är OK, men för att det ska bli Berlins bästa burgare krävs ett bröd som är mer än Ok.
Köttet är heller inte dåligt, men då man har så pass många andra smaker på hamburgaren tar detta bort lite fokus för själva köttet. Jag tycker dock att hamburgarna är både fantastiskt goda och riktigt prisvärda.
Hamburgarna kostar nämnligen 6.90 – 10 euros. Ett hyfsat pris när man ser till vad man får.

Alltid rikligt med ingredienser på hamburgarna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.