Så många dagar behöver du i Prag

Prag är en fantastiskt trevlig stad som har kommit att bli en populär weekenddestination för många svenskar. Jag har haft nöjet att besöka staden vid ett flertal tillfällen och varje gång ställer jag mig själv frågan, hur många dagar är perfekt för att uppleva Prag på?

Upptäck Prag på 3 dagar

Det svaret jag har kommit fram till är att 3 dagar är det perfekta antalet dagar om man vill se staden. Om man vill upptäcka det som finns omkring staden bör man räkna med 4-5 dagar istället.
Varför 3 dagar i Prag är det perfekta antalet dagar
Att Prag har blivit en populär stad för weekendresor är föga förvånande, då jag tror att de flesta, precis som jag känner att 3 dagar är precis lagom, och lagom är ju alltid bäst. På 3 dagar hinner man med att se de mest berömda historiska platserna

  • Astronomiska uret
  • Karlsbron
  • Pragborgen
  • Vituskatedralen
  • Judiska kyrkogården
Karlsbron
Karlsbron i Prag

Inom ramen för dessa 3 dagar hinner man, utan stress, även njuta av det kulturella Prag. Kulturella aktiviteter som teater, konserter, eller som vi mindre kulturella residioter gärna går på, ishockey. Tjeckerna har ett stort hockeyhjärta och deras kärlek för hockey märks på hockeyarenan.

Man hinner även strosa runt på gatorna i gamla stan för att upptäcka “sitt eget” Prag. Staden kryllar av spännande gränder att utforska, med mysiga butiker och restauranger. Att njuta av den fantastiska maten som Prag har att erbjuda är även det ett måste om man besöker staden. Om ni vill läsa om våra favoritrestauranger i Prag kan ni göra det här.

Tjeckisk mat

För att hinna med Prag på 3 dagar och verkligen njuta av staden bör man försöka att åka dit precis före eller efter högsäsongen på sommaren, då vädret fortfarande är behagligt. Ett varmt Prag utan köer och större folksamlingar är verkligen att rekommendera.

4 dagar i Prag för att upptäcka runtomkring

4 dagar i Prag är perfekt om du vill ta dig tiden att upptäcka någon mindre by utanför huvudstaden. Det mest kända turistmålet nära Prag är Kutná Hora, som är mest känt för sin arkitektur. Eftersom Kutná Hora ligger beläget bara 70km från Prag så är detta en utmärkt dagstur om man vill se något annat än Prag när man besöker Tjeckien.

Upptäck mer av Tjeckien om du har 5 dagar

Jag tycker att om man vill upptäcka ett land på riktigt, berättar oftast huvudstaden inte hela historien. Man bör försöka, om möjligt försöka att upptäcka någon stad eller by som inte präglas av de, oftast, väldigt turistpräglade huvudstäderna.
Om man har tiden att spendera ytterligare en dag så i Prag så rekommenderar jag varmt att besöka en annan stad i Tjeckien. Personligen tycker jag att Brno är väldigt mysigt men då Brno är beläget 20 mil sydöst om Prag kan det vara svårt att att klämma in ett besök i Tjeckiens näst största stad. Plzeň, Tjeckiens fjärde största stad ligger däremot på ett behagligt avstånd från Prag (ca 9.5 mil).

Antalet dagar i Prag beror självklart mycket på hur mycket man vill se och uppleva. Jag hoppas att detta inlägg har gett en bra bild över hur många dagar man bör spendera i Prag om man planerar sin Pragvistelse.

I Prag får man titta på klockan utan att ha tråkigt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.