Om Residiot

Residiot är en blogg som handlar främst om resor och att vara öppen för nya lärdomar. Residiot startades av Anders och Viridiana efter att under flera år rest runt i världen tillsammans såväl som var och en för sig.
Residiot har för oss två olika betydelser. Dels handlar det om att vi är övertygade om att en resa blir så mycket roligare och så mycket bättre om man reser med en idiots mindset. Att inte veta är för oss spännande och det ger oss enormt mycket att åka till nya platser med ett öppet sinne för att verkligen lära oss nya saker vi kan ta med i vår verktygslåda .
Vi försöker att hitta de guldkorn på de platser som vi besöker för att kunna tipsa andra om de platser som vi tycker är värda att besöka och självklart de platser som vi tycker är överskattade och således bör undvikas i förmån för bättre och roligare upplevelser.

Res din idiot!

Residiot är även en uppmaning. Res idiot!
Eftersom vi är övertygade om att resande med ett öppet sinne bygger broar och river ner murar mellan människor och på så sätt ökar förståelsen för andra människor.
Fokus kommer därmed ligga mycket på de saker som förenar människor, såsom mat, kultur, historia etc. Vi kommer också försöka ge tips på hur man kan ta sig fram i världen på ett smidigt eller billigt sätt. Ofta när man är ny och reser är det lätt att gå i samma fotspår som resten av den stora massan av turister har trampat upp.
En Residiot försöker gå sin egen väg om möjligt. Ibland går det bra, ibland inte lika bra. Men du som läser detta kan vara lugn, vi kommer varna för eventuella återvändsgränder och fallgropar som vi har stött på, så att du som läser inte gör om de misstag vi har gjort.

Vi hoppas att du som läser detta kommer finna vårt innehåll intressant och givande. Vi hoppas också att du, likt oss, försöker att se världen lite mer som en idiot nästa gång du reser. Gör du det och finner att din resa förgylls av fler oväntade och roliga upplevelser blir vi mycket mycket glada.

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar. Här kan ni läsa mer om vad som skrivits om Anders i Svenska medier